• Home
  • Spierspanningsmeting

Spierspanningsmeting

De methode van spierspanningsmeting gaat uit van de hoeveelheid spieractiviteit van de lange rugspieren. Hoe lager de spieractiviteit hoe comfortabeler u zult slapen. Hierbij meet men u “liggend op” diverse onderveringen zoals boxspring met daarop meerdere soorten matrassen zoals natuurlatex en pocketvering. Vanzelfsprekend wordt ook zowel de linker als de rechterzijligging gemeten, omdat bij niemand de linker lichaamshelft gelijk is aan de rechterhelft.

Uw spieractiviteit wordt hoger als de mix van matras en ondervering (bedbodem) niet echt goed bij uw eigen houding past en wordt lager indien de combinatie wel echt goed bij u past. Bij een lage spieractiviteit wordt er weinig elektriciteit aangemaakt en derhalve ook weinig melkzuur gevormd. Doordat de rugspieren overdag exact hetzelfde werken als gedurende de nacht is dit een verantwoorde en betrouwbare methode.

De spierspanningsmeting is een uiterst nauwkeurige, reproduceerbare methode. Bovenal is dit een objectieve methode omdat niet het bed maar de reactie van uw lichaam liggend op het bedsysteem wordt gemeten.

Klik voor meer info of kijk naar de meest gestelde vragen!
ornament

Goede rust is belangrijk!

Logo Stichting voorlichting slaapcomfort