Profielmeting

Bij één soort profielmeting (persoonlijk SLAAP-DNA ®.) wordt u liggend op een lattenbodem met dunne topmatras op één zijde gemeten. Met de uitkomst wordt daarna de zonering overgezet naar een lattenbodem of boxspring. Hierna wordt op basis van de persoonlijke wensen en door middel van proefliggen de matras erbij gezocht om het geheel compleet te maken.

Maar hoe wordt de matras uitgezocht?

Daar moet de klant alsnog “op eigen gevoel” achter zien te komen en dat werkt niet zoals hiervoor bij “proefliggen” is uiteengezet.

Ook wordt er bij deze manier van meten – ten onrechte – van uitgegaan, dat er geen verschil tussen de linker of rechter lichaamshelft is. Maar bij vrijwel elk mens verschilt de linker en rechter lichaamshelft van elkaar en vertoont de wervelkolom wel een kromming.

Bij een andere profielmeting wordt u met een nauwsluitend hesje aan opgemeten qua bouw, lengte en gewicht. Een computer berekent daarna, welk type matras (pocketvering of natuurlatex) in welke hardheid op een boxspring met latex en pocketmodules in verschillende hardheden voor u de juiste keuze is. Het nadeel van deze methode is dat u staand naast, doch niet liggend op één van de diverse combinaties wordt gemeten.

Legt u vervolgens nog een topmatras op de aanbevolen combinatie, dan verandert u daardoor de totale werking van het geheel.

Klik voor meer info of kijk naar de meest gestelde vragen!
ornament

Goede rust is belangrijk!

Logo Stichting voorlichting slaapcomfort